Рецензія на гру Rayman Legends

Жанр: Platformer
Розробник: Ubisoft Montpellier
Видавець у СНД: Новий Диск
Дата виходу: 30 серпня 2013
Платформа: РС / Х360 / PS3 / Wii U / PS Vita

Сайт гри: Rayman Legends

Платформер – цікавий і досить унікальний жанр в ігровій індустрії. Легкий і невимушений геймплей захоплює з головою не тільки дітей, але й дорослих, збираючи їх за одним екраном телевізора або монітором комп'ютера.

Rayman Legends – продовження нашумілого два роки тому Rayman Origins, яке повертає гравця в чарівний світ Реймана, щоб у черговий раз зануритися у вир приголомшливих пригод. Зав'язка, як звичайно, банальна до неподобства – наш протеже приліг на бічну після своїх героїчних пригод, чим і скористалися підступні кошмари під егідою Бабл Дрімера, вкравши десяток принцес і всіх маленьких тінзі.

Rayman Legends

Перше, що впадає в око із часів Rayman Origins – це візуальне оформлення локацій і приголомшлива краса всього оточуючого. Перша частина у свій час була практично ідеальною в цьому плані: чарівні пейзажі в купі з милими та кумедними персонажами створювали найдобрішу атмосферу під час ігрового процесу. В Legends же розробникам вдалося не тільки додати більше яскравих фарб, а ще й домалювати цілу купу дрібних деталей, розглядати які можна годинами, проходячи рівень за рівнем.

Ігровий процес помітно додав у різноманітності, змушуючи гравця проходити різні рівні несхожими один на одного способами: тут нам потрібно розмірено зачищати локацію від дрібних кошмарів, попутно звільняючи тінзі, а через п'ять хвилин ми стрімголов несемося по рівню, рятуючись від смертоносного вогню. Не обійшлося й без захопливих битв із босами - по-справжньому епічних!

Rayman Legends

Та й сама подорож стала трохи більш динамічною за рахунок великої кількості пасток і різних перешкод, а також використання безцінного помічника – Мерфі – маленької мухи, яка блискавично пересуває різні платформи та обрізає необхідні троси всього лише одним натисканням клавіші.

Якщо початок гри здасться легким і безтурботним, дозволяючи збирати всіх люмів на рівнях і рятувати всіх тінзі, то вже ближче до середини гри доведеться неабияк попітніти, щоб хоча б закінчити рівень! Стрімко зростаюча складність геймплею може не сподобатися молодшим гравцям.

Rayman Legends

Похвали заслуговує і робота композитора: саундтрек до гри написаний просто чудовий, і по-особливому він проявляється в так званих музичних рівнях. У них гравцю потрібно пробігти дистанцію під ритм популярних композицій, виконуючи певні дії в потрібний момент, тим самим доповнюючи граючу пісеньку власними вкрапленнями.

Rayman Legends

Як і попередник, Rayman Legends розкривається у всій своїй красі тільки в кооперативному режимі – невимовне задоволення проходити кампанію з ким-небудь у парі (кооператив тут до чотирьох людей). Тепер це можливо не тільки біля одного монітора, а й через інтернет, чого, до речі, дуже не вистачало в Origins. Веселощів додадуть різні змагання та місцевий аналог футболу – кунг-фут, у якому чим більше народу, тим веселіші події відбуваються на екрані.

Rayman Legends