Рецензія на гру Far Cry 3: Blood Dragon

Назва: Far Cry 3: Blood Dragon Жанр: First Person Shooter
Розробник: Ubisoft Montreal, Ubisoft Shanghai
Дата виходу: 1 травня 2013
Платформа: РС/PS3/X360

Only 80's kids would understand

Far Cry 3 Blood Dragon

Самостійне доповнення до Far Cry 3 про роботів, кібер-солдатів і драконів? Ubisoft, та ви, напевно, жартуєте? Насправді жартують і досить вміло. Тільки цей жарт виростає в майже повноцінну гру, яку повинен побачити кожний, хто пам'ятає ранні бойовики з Сільвестром, Арнольдом і Жан-Клодом. Це шикарна суміш тонкого гумору, неприкритого стьобу та ностальгії. Я немов потрапив назад у дитинство, і мені зовсім не хотілося повертатися. Є тільки дві проблеми - зрозуміти гру зможуть тільки народжені в 80-х або раніше і... це дуже посередній шутер.

Far Cry 3 Blood Dragon

Far Cry 3: Blood Dragon – це антиутопія, апокаліпсис після апокаліпсису, затягнутий червоним серпанком обрій, випалена земля з куцими деревами та кібер-звірі, які сяють неоновими очима в цій ядерній ночі, що не припиняється. Гравцю випадає поміряти на себе шкіру Кібер Коммандо Mark IV - напівробота, серед людей відомого як сержант Рекс Пауер Кольт. В оригіналі цю машину смерті озвучує Майкл Бін, відомий нам за фільмами Термінатор та Чужі, та й сам сержант Кольт дуже на нього схожий. Ну а протистоїть нашому герою, природно, армія роботів-вбивць, очолювана психопатом. Усе як у старі добрі часи.

Far Cry 3 Blood Dragon

По ходу подій, щедро приправлених цитатами з культових фільмів минулого, на зразок Міцного Горішка, Зоряних Війн, Хижака або Чужих, наш герой матюкається як чоботяр, зносить голови кіборгам, катається на ящірці-мутанті, яка стріляє лазерами з очей, і штовхає ядерні реактори. Градус божевілля, яке відбувається на екрані, згодом на спад не йде, всупереч усім очікуванням. Дія супроводжується неймовірно стильними 16-бітними анімаційними заставками та чудовим саундреком групи Power Glove.

Far Cry 3 Blood Dragon

Гра без найменших докорів сумління дозволяє собі відкрито насміхатися над улюбленими фільмами. Іграм, втім, також дістається. Чого тільки варте навчання - “Натисніть Enter щоб продемонструвати свою здатність читати” або “Щоб оглянутися огляньтеся”.

Far Cry 3 Blood Dragon

Арсенал сержанта Кольта - окрема тема для розмови. Він не занадто великий, але кожна зброя - це черговий жарт розробників. Пістолет, який виглядає точнісінько як знаменитий AUTO-9, який носив при собі Робокоп, турель із Хижака, вогнемет із Чужих, а лазерна гвинтівка може і не нагадує побачену в Зоряних Війнах, але от користі від неї так само мало. Для потайливих убивств Рекс використовує лук з неоновим підсвічуванням.

Far Cry 3 Blood Dragon

Погано те, що основну сюжетну кампанію ви пробіжите приблизно години за три. Це при тому, що розміри острова, на якому розгортаються події, досить великі. І по закінченні цих трьох годин ви виявите, що зайняти себе рішуче немає чим. У грі всього два типи необов'язкових завдань - порятунок вчених, які потрапили в полон, та вбивство різних кібер-тварин. І завдання ці - нудьга смертна та даремна витрата часу. Так, за їхнє виконання, як і за захоплення ворожих баз, ви одержуєте поліпшення для зброї та досвід. Але погано те, що ані перше, ані друге не має практично ніякої цінності.

Far Cry 3 Blood Dragon

Оскільки острів великий, пересуватися по ньому простіше на машині або дельтаплані, як це було в оригінальній грі, щоправда видимість досить обмежена, так що на авто подорожувати не надто зручно.

Як жарт Far Cry 3: Blood Dragon  однозначно вдався, а от як шутер, мабуть, не дуже. Штучний інтелект супротивників змушує бажати кращого, динаміка перестрілок кульгає, та й взагалі сам ігровий процес, відверто кажучи, досить прісний. Але, як стало відомо, великі боси Ubisoft зараз цілком серйозно розглядають можливість перетворити гру в серію, так що залишається надія, що до наступної частини ці недоліки виправлять.

Far Cry 3 Blood Dragon

Відповідь на запитання, чи варто грати в Far Cry 3: Blood Dragon, знайти нескладно. Якщо у вас усе гаразд із почуттям гумору та вам недалекі напади ностальгії за старими-добрими часами - грайте обов'язково. Якщо ж у грі для вас на першому місці геймплей і ви поняття не маєте що таке Універсальний Солдат і Sega Genesis - можете сміливо пропускати, нічого цікавого для себе в грі ви не виявите, крім, можливо, кібернетичних акул-убивць.

Far Cry 3 Blood Dragon

Відобразити однією сторінкою

Наступна сторінка >>